Studiul hidrogeologic este documentaţia tehnică care determină caracteristicile surselor de apă existente. Practic, prin intermediul acestui studiu afli în ce măsură poţi benefica de o alimentare cu apă din surse subterane sau de la suprafață, intr-un areal predeterminat.
După realizarea unui studiu hidrogeologic se vor putea obţine astfel informaţii legate de structura acviferului, existenţa surselor de apă, debitul aşteptat sau nivel hidrostratic si hidrodinamic pentru ca în final, să se concluzioneze dacă necesarul de apă dorit de client poate fi sau nu satisfăcut în arealul studiat.
Documentaţiile hidrogeologice sunt insa în principal de doua feluri: studii hidrogeologice preliminare pentru alimentarea cu apă din surse subterane şi studii hidrogeologice prinvind dimensionarea zonelor de protecţie sanitară a captării de apă din surse subterane.
Pe lângă obligativitatea legală a acestuia, studiul hidrogeologic are o importanţă deosebită, furnizând informaţii preţioase legate de sursele de apă existente, ce pot duce la economii importante de bani sau chiar la evitarea pierderilor.
Ar fi tare neplăcut să se realizeze un foraj pentru un puţ de apă, doar pentru a se descoperi că nu există apă, sau nu suficientă, sau doar la o adâncime foarte mare. Un studiu hidrogeologic îţi spune unde poţi găsi apă, la ce adâncime, cu ce debit şi ce calitate are aceasta, pentru a putea mai apoi să iei o decizie în cunostinţă de cauza în ceea ce privește realizarea unui puţ de apă.
Dacă doriţi o ofertă de preţ pentru realizarea unui studiu hidrogeologic, nu ezitaţi să ne contactati pe mail, telefonic sau prin intermediul formularului din pagina de CONTACT.