Studiu geotehnic este cea mai importantă documentație aferentă unei construcții. Şi spunem asta, deoarece acestea relevă natura terenului de fundare. În funcţie de aceasta, se decide în ce măsură se poate construi şi cu ce soluţie tehnică. Structura de rezistenţă rezultată reprezinta astfel coloana vertebrală a viitoarei construcţii.

Studiu geotehnic este obligatoriu şi se face pentru orice tip de constructie – Tipul acesta de documentanţie este reglementată oficial, orice dosar PAC trebuind să conţină obligatoriu un studiu geotehnic corect întocmit. Legiuitorul a impus obligativitatea acestuia din motive evidente ce ţin de disciplina în domeniul construcţiilor şi reducerea şanselor de subdimensionare a structurilor de rezistente cu potentiale efecte catastrofale

Condițiile geotehnice variază foarte rapid. Practic, dacă vecinul are  condiţii de fundare foarte bune, nu inseamna automat, ca şi în cazul unei noi construcţii la doar 50 de metri distanţă acestea se vor menţine.  Importanța acestui aspect e şi mai evidenta în cazul unor construcţii de dimensiuni mai mari. De exemplu, din experienţă am avut clădiri industriale, care pe 100 de metri lungime, au avut parte de 3 tipuri diferite de condiții de fundare

Un studiu geotehnic economisește bani. În primul rând printr-o dimensionare corectă a fundaţiei (dacă acesta furnizeaza informatii despre un teren de fundare mai prost decât in realitate, supradimensionarea fundației poate duce la cheltuieli suplimentare de mii de euro) si în al doilea rand prin evitarea necesitații unor reparații ulterioare in special la structura de rezistenţă a clădirii.

Faceţi un studiu geotehnic înainte de achiziţia terenului – De foarte multe ori acest aspect vă salveaza mulți bani. Chiar dacă la suprafaţă, mai ales pentru un ochi neavizat terenul pe care doriţi să-l cumpăraţi pare în regulă, în realitate, acesta poate ascunde multe probleme: umpluturi, infiltratii de apă, sol ce necesita condiții speciale de fundare. Pentru doar câteva sute de lei puteţi afla dacă investiţia de sute de mii de euro va implica o crestere ulterioara a costurilor sau nu.

Cere oferta de pret!
SUNA ACUM!