Apa este cea mai importantă resursă naturală de pe planetă. Deşi pentru cei care stau în localităţi cu reţea centralizată, obţinerea ei a devenit un lucru banal, pentru restul consumatorilor, ea încă reprezintă o problemă care poate fi rezolvată prin mai multe modalităţi. Realizarea unui puţ de apă este una dintre ele. Cu toate acestea, trebuie să menţionăm că forajul unui puț de apă nu asigură automat necesarul de apă dorit, de aceea, inainte de efectuarea acestuia, recomandam realizarea unui studiu hidrogeologic pentru identificarea exactă a surselor de apă disponibile.

Acesta nu doar că le identifică, dar oferă informații legate de calitate, debit si adâncime, pentru a se putea calcula astfel rentabilitatea realizării unui puţ de apă.

În ceea ce priveşte însă preţul pentru realizarea unui puţ de apă, acesta este dificil de generalizat. Execuţia unui puţ de apă reprezintă o lucrare foarte complexă ce ţine cont de numeroase elemente precum:

  • Debitul acviferului sau freacticului determinș caracteristici ale forajului precum diametru, filtre folosite sau pompa aleasa
  • Adâncimea de forare evident are un impact foarte mare asupra prețului final
  • Construcţia puțului are de asemenea o influența mare în prețul final: materialele folosite, viteza de execuție, perioada de garanție oferită, se modifică de asemenea. Aceast aspecte insa, depind deja mai mult de preferințele clientului decât de caracteristicile tehnice ale forajului.

Aşadar, de cele mai multe ori, costul final al realizării unui puț de apă se afla abia în momentul finalizării acestuia, iar o previziune abia după câteva întâlniri de clarificare. Dacă doriţi însă o ofertă de preţ preliminară pentru realizarea unui puţ de apă, nu ezitaţi să ne contactati pe mail, telefonic sau prin intermediul formularului din pagina de CONTACT.

Cere oferta de pret!
SUNA ACUM!